Coop för Finspång

Vi är unika - vi är finspångarnas egna matkedja som ägs av finspångsborna och ger tillbaka till Finspång.

Coop Finspång driver fem matbutiker och en näthandel som har öppet dygnet runt. Vi driver också restaurang, bageri, café och en galleria. “Coop för Finspång” innebär att vi älskar Finspång och ger tillbaka till lokalsamhället. Det finns flera anledningar till att välja oss:

 • Finspångarna äger Coop
 • Vi verkar för Finspång
 • Vi ger extra medlemsnytta för finspångsborna
 • Vi är Finspångs grönaste matkedja

Finspångarna äger Coop

Coop Finspång är Finspångarnas egna matkedja som ägs av finspångsborna själva. Vi är unika eftersom vi är en kooperation och drivs som en ekonomisk förening vilket innebär att du som medlem har rätten och möjligheten att påverka. Vi äger tillsammans och alla beslut tas utifrån att skapa en så stor medlemsnytta som möjligt. Den kooperativa idén bygger också på att överskottet går tillbaka till medlemmarna och återinvesteras i verksamheten i Finspång.

Att du som medlem även är ägare innebär att alla medlemmar bjuds in till föreningsstämman varje år - Coop Finspångs högst beslutande organ. Varje medlem har en röst vilket innebär att du har stora möjligheter att påverka.

Vi verkar för Finspång

Du är en del av den goda kraften när du handlar hos oss. Förutom att bidra till en mer hållbar värld hjälper du oss att ta samhällsansvar och stötta lokala organisationer och föreningar som som gör nytta i Finspång och är till glädje för många människor i vardagen. Vi stödjer aktiviteter, evenemang och föreningar i kommunen som bedriver och utvecklar utbudet för Finspångs kommuns invånare inom till exempel kultur, idrott och andra samhällsfrämjande verksamheter. Genom attraktiva samarbeten verkar vi för Finspång.

Vi arrangerar också olika evenemang och aktiviteter i egen regi för alla som bor och verkar på orten, exempelvis familjedagar, festkvällar, loppisar, grillevent och skördemarknad.

Vi ger tillbaka till finspångarna

Coop har ett generöst medlemsprogram där du tjänar poäng från ditt första köp och desto mer du handlar – desto mer poäng får du. Poängen kan du lösa in mot värdecheckar eller få som månadsbonus direkt i kassan. Som medlem på Coop får du också attraktiva personliga erbjudanden till riktigt bra priser. Det lönar sig snabbt att bli medlem. Som medlem i Coop Finspångs ekonomiska förening får du även ta del av ännu fler förmåner och erbjudanden. Vi ger vi dig extra medlemsnytta:

 • Alltid: Medlemspriser på luncher i Coop Restaurang
 • Alltid: 5% rabatt på ordinarie priser varje onsdag när du handlar på Stora Coop och Coop i Rejmyre.
 • Alltid: 5% rabatt på ordinarie priser varje tisdag när du handlar på Östermalmshallen och Bergslagshallen.
 • Alltid: Specialerbjudanden för medlemmar på aktiviteter och evenemang som anordnas av oss.
 • Alltid: Möjlighet att påverka.

Finspångs grönaste matkedja

Coop är Sveriges och Finspångs grönaste matkedja. Vill du, genom din konsumtion bidra till en hållbar utveckling för människor och miljö? Då är vi det givna valet för dig som gör det lätt att välja rätt.

Som kooperation tar vi som verksamhet ansvar för en hållbar utveckling på flera olika nivåer. Lokalt gör vi skillnad på olika sätt:

 • Klimatsmart buffé i vår egen restaurang. Genom butikernas samarbete med restaurangen slängs inte mat i onödan utan används för att skapa hållbar matglädje på färska råvaror av hög kvalité. Vår frukost- och lunchbuffé minskar matsvinnet, varje dag - prisvärt, klimatsmart och gott!
 • Lokal mat. I våra butiker kan du handla närodlat och närproducerat. Hos oss hittar du produkter som är odlade eller producerade i eller nära Finspångs kommun. Att välja våra egna närproducerade produkter är ett enkelt sätt att gynna producenter från såväl Östergötland som från Finspång. Ditt val skapar fler jobbtillfällen här på orten och samtidigt en mer positiv klimatinriktning eftersom transporterna blir färre.
 • Vi satsar på hållbar energi. Stora Coop drivs idag till stor del av solceller. 1500 kvadratmeter solpaneler producerar lite drygt 200 000 kwh per år vilket ungefär motsvarar årsförbrukningen för tio villor. Detta minskar vårt koldioxidutsläpp med 148 ton per år.
 • Svinnsmarta frukt- och gröntlådor. På Stora Coop erbjuder vi supersmarta lådor med frukt och grönt som säljs till ett lägre pris på grund av mindre skönhetsfel. Hjälp oss minska matsvinnet samtidigt som du sparar pengar!
Scroll to top