Sponsring

Vi ger tillbaka till Finspång i form av sponsring och samarbeten där vi stöttar lokala organisationer och föreningar som gör nytta i Finspång och är till glädje för många finspångare.

Socialt arbete tillsammans med LP-verksamheten

LP-center vänder sig till människor som har problem med missbruk, psykisk ohälsa, långtidsarbetslöshet m.m. och som vill ha stöd och motivation att förändra sin livssituation. På LP-center erbjuds gemenskap i en drogfri miljö och möjlighet att få rådgivning och stödsamtal. Hjälpsökande erbjuds kaffe och smörgåsar. Coop är med och stöttar med varor för luncher och fika. Vi har också bidragit till verksamhetens julklappsutdelning i flera år där besökarna fått en kasse med julmat. Vi har även stöttat andra ideella sociala insatser med julpåsar, på bild ser ni Conny Lindgren som ordnar julfirande och julklappsutdelning för de som inte har någon att fira med.

Samarbete för Finspång

Under våren 2024 inledde vi ett samarbete med Gröna Dalen där Gröna Dalen erbjuder alla som skriver nytt avtal för bostad i deras fastigheter får ett presentkort på mat, varje månad, i 12 månader! Beloppet varierar mellan 750 kr och 1000 kr per månad beroende på storlek på lägenhet. De valde att erbjuda presentkort på mat av flera anledningar och för att det är en skakig tid just nu med tanke på allt som händer i ekonomin och omvärlden, dessutom är presentkorten ett sätt att främja det lokala näringslivet i Finspång. Läs mer på https://gronadalen.nu/

Samarbeten med UF-företag

Vi engagerar oss i Ung företagsamhet genom att på olika sätt stötta och samarbeta med olika UF-företag i Finspång. Vi ser att Finspång behöver unga drivna entreprenörer och intraprenörer - för en positiv samhällsutveckling. Vi vill vara med och bidra till att unga får möjligheten att utveckla sina entreprenöriella förmågor. På bild ser ni Svinngott UF som drev sitt företag 2023/2024. Svinngott UF 
 vill underlätta för klimathjältar att verka för en bättre värld genom att tillverka och sälja svinnsmarta produkter. De tar vara på svinn från Coop bageri genom att använda bröd som inte går att sälja till att producera skorpor och krutonger där de rostar produkterna och smaksätter dom.  Andra UF-samarbeten:  GoSak UF (kakdeg på rulle i samarbete med Coop Bageri), Butiksservice UF (anordnar butiksaktiviteter), Finspång Loppis UF (arrangerar loppisar för att främja hållbar konsumtion) mfl.

Samarbete för hållbarhet

Ge För Livet i Finspång driver en populär second hand-butik med en stor möbelavdelning, mycket kläder och en välsorterad avdelning med hem och husgeråd! Ge För Livet och Coop har hållbarhet som gemensamt intresse och under åren har vi samverkat på olika sätt för att lyfta denna viktiga fråga och hjälpa varandra. Butikschefen Anna-Carin har hållit i föredrag om hållbarhet i Coop Café och vi har stöttat butikens kundkvällar med hållbara tygpåsar bland annat. Läs mer här: https://www.geforlivet.se/finspang 

Finpångs bågskytteklubb

Klubben har fostrat många goda skyttar genom åren och förfogar över träningsbanor för både inom- och utomhusskytte. Varje år arrangeras nationella inomhustävlingar i Alucéum. Du är välkommen att prova bågskytte året runt - läs mer på klubbens hemsida. 

Aktiviteter tillsammans med Fritidsgården Hörnan

Vi har stöttat fritidsgården Hörnan med priser till olika temaaktiviteter - här sponsrar vi med presentkort till deras halloweenaktiviteter. På bild ser ni fritidsledarna Janne och Robban. Vi har också ordnat julklapptjakt tillsammans där ungdomarna fått leta julklappar runt om i Finspång. Under 2024 stöttar vi även aktiviteten "EPA on tour" genom att bjuda alla ungdomar som deltar på korv med bröd.

Ökad gemenskap med Finspångs innebandyklubb

Finspångs Innebandyklubb har idag ca 150 barn- och ungdomsspelare och föreningen fortsätter att växa. Klubben tror starkt på föreningslivet som skapar gemenskap, trygghet och lärdom för hur man är en bra lagkompis oavsett bakgrund. Under åren har Coop Finspång varit en stor och stolt sponsor till verksamheten.

Discon för barn

Våra butiker har även via "butikspotten" sponsrat olika initiativ med produkter, exempelvis skoldiscon och friluftsdagar för barn- och ungdomar. På bilden ser ni Susanne från B-hallen som lämnar chips till elever i EK22 som hade Halloweendisco för alla lågstadieelever i Finspång.

Hitta ut i Finspång

Hittut är Sveriges största friskvårdsaktivitet. I samarbete med Finspångs skid- och orienteringsklubb får vi fler att hitta ut och röra på sig samt upptäcka Finspångs underbara natur och omgivningar. Ca 1000 personer deltar årligen i spridda åldrar.

Skridskokul med Faik Bandy

Faik Bandy har under flera säsonger anordnat Skridskodisco, Skridskokul, Family on Ice och Skridskofritids för barn och unga. Syftet med evenemangen har varit att skapa en mötesplats där barn och familjer kan mötas och ha kul tillsammans samt testa på sporten. Skridskodisco är gratis och bandyklubben har stått för att låna ut skridskor och hjälmar samt ordnat med lekar, utmaningar, discoljus och musik. Coop har varit med och stöttat dessa initiativ som har ett tydligt samhällsengagemang där Faik Bandy på olika sätt främjat en aktiv fritid och integration.

https://www.svenskalag.se/faik-bandy

 

Prideparad och festligheter med Finspång Pride

Pride i Finspång står för kärlek och mångfald, och tar ställning för alla människors lika värde. Coop är med och stöttar deras initiativ att anordna Finspångs egna prideparad med fest och olika aktiviteter så som: konserter, stand up och god mat. Pride Finspång är partipolitiskt och religiöst obundet. På bilden är deltar vi på evenemanget och bjuder på pridekakor från Coops egna bageri.

https://sv-se.facebook.com/PrideFinspang/

Cuper, läger och utbildningar för Torstorps IF

Torstorps IF har idag drygt 600 medlemmar, varav ca hälften är aktiva på fotbollsplanen. Men föreningens verksamhet engagerar, på bl.a. sociala nätverk och vid fotbollsarrangemang, upp till flera tusen personer. Coop Finspång har bland annat stöttat föreningen för att möjliggöra och subventionerna ledarutbildningar, domarutbildningar, läger och cuper för barn och ungdomar.

https://www.svenskalag.se/tif

Spännande naturupplevelser med Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation som främjar en aktiv fritid baserad på friluftsliv och verkar för folkhälsa och livsglädje samt har ett tydligt miljöengagemang. De erbjuder spännande naturupplevelser för finspångsborna där alla, oavsett ålder ges möjlighet att uppptäcka vår fantastiska natur i Finspång. Exempel på aktiviteter Coop är med och stöttar genom vårat samarbete: Skogsmulle, kvällspaddling, tipspromenader, skogskonserter och Skogsknytte.

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/finspang/

Finspångs egna stadslopp - en folkfest!

Coop har under ett par år varit en stolt huvudpartner till Finspångs stadslopp som årligen arrangeras i Finspång. Stadsloppet är en härlig motionsfest där privatpersoner och företag samlas för att gå, jogga eller springa genom Finspång med start och målgång i underbara Bruksparken. Coop bjuder deltagare på energipåfyllning efter loppet!

https://finspangsstadslopp.se/ 

 

 

 

Låga medlemsavgifter för ungdomar i FFK samt satsningar för ökad integration

Finspångs Fotbollsklubb har en stor ungdomsverksamhet med runt 450 medlemmar. Föreningen tar ett stort socialt ansvar och aktivt arbetar för ökad integration. För att bibehålla låga medlemsavgifter för Finspångs ungdomar samt möjliggöra satsningen av föreningens integrationsprojekt har Coop Finspång stöttat föreningen på olika sätt, bland annat med stöd för att renovera föreningsstugan som är tänkt att användas för att skapa kontaktträffar med familjekvällar, filmkvällar, utbyte av kultur.

https://www.finspangsfk.se/

PRO skapar mötesplatser för gemenskap, glädje och livslust

PRO är till för dig som har livet framför dig och arbetslivet bakom dig. Föreningen skapar mötesplatser för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa. Coop är givetvis med och stöttar föreningen på olika sätt och många träffar arrangeras i Coop Restaurang. I Finspång anordnas bland annat följande aktiviteter för våra pensionärer: vattengymnastik, boule, bridge, canasta, Lunddalsresor på onsdagar, promenader, tipspromenader, senior Qi Gong, styrka- och balansträning samt mycket mer!

https://pro.se/distrikt/distrikt-ostergotland/

Coopgolfen

Finspångs Golfklubb är en aktiv förening som erbjuder en golfbana med 27 hål av olika karaktär i en trivsam miljö. Coop är med och stöttar föreningens ungdomsverksamhet med mellanmål och vi är även sponsorer till olika tävlingar, bland annat Pro-Am vars syfte är att verka för Finspångs kommuns vision: "Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region, där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.". Vi är också med och arrangerar Coopgolfen samt stöttar höstens scramble.

https://www.finspangsgk.se/se

Simklubben för dig som vill ha kul i vattnet och lära er mer!

Finspång simklubb växer och har idag över 100 barn i verksamheten samt ca 10 tränare som håller verksamheten igång varje dag i veckan och medverkar på tävlingar under helger. Föreningen bidrar till att skapa en meningsfull fritid och sysselsättning och Coop är med och stöttar deras verksamhet för att de fortsatt ska kunna fortsätta växa och erbjuda simträning för alla finspångare - både för nybörjare och tävlingssimmare. Tidigare har Bengt Baron och Pär Arvidsson tagit OS-guld, vem blir nästa finspångare?

https://idrottonline.se/FinspangsSK-Simidrott/

Andra föreningar och initiativ vi stöttat: Allsång på slottet, Kägelhallen i Finspång, FMS Finspångs motorsällskap, NSF Scoutkår, Finspångs Skid- och orienteringsklubb, Ryttarkamraterna, Reijmyre IF, Sonstorps IK, Finspångs Trial Club, Cancerfonden i samarbete med Risinge Kyrka samt Grytgöls skola och många fler! Vi är även med i mässgruppen för Finns i Finspång-mässan och medlemmar i Tillväxt Finspång.

Scroll to top